Reiki

Reiki is een Japanse methode om meer harmonie en geluk in het leven te ervaren. Deze vitaliserende energie helpt je op te ruimen wat deze harmonie en geluk in de weg staat.

 

Hayashi Sensei gaf eens het voorbeeld van een modderige rivier.

Als je een rivier bekijkt, dan zie je dat die aan de bovenkant er schoon en helder uitziet. Als je met een dikke stok echter het water omroert, komt er modder vrij van de bodem. Het water lijkt nu troebel en vies. Als je de modder verwijdert die aan de oppervlakte drijft, zal de rivier er weer helder en schoon uitzien, al zal er weer wat modder naar de bodem gezonken zijn. Als je deze werkwijze vaak genoeg herhaalt, zal de modderige rivier uiteindelijk een heldere rivier worden.”

  

 

Op dezelfde manier worden blokkades en belemmeringen door middel van Reiki bewust gemaakt en getransformeerd. Ook in onze spirituele groei worden we gestimuleerd door Reiki.

 

Deze energie activeert het zelfhelend vermogen van mens, plant en dier – al wat leeft. De methode om van deze energie gebruik te maken, komt van de Japanner Mikao Usui. Voor hem, als boeddhist, was Reiki een manier om de verlichting te bereiken, net omdat het balans helpt ontstaan.

 

Reiki wordt via de handen doorgegeven. Het heelt de oorzaken van een probleem. Reiki sluit nooit een bezoek aan de dokter uit, maar vormt een zinvolle ondersteuning.

 

Je kan genieten van een Reiki-behandeling of een cursus volgen zodat je jezelf en anderen Reiki kan geven.

 

                                                                                                                                                                                                                         Mikao Usui