2e graad

De Japanse term voor de tweede graad is: OKUDEN.

Letterlijk betekent dat: "de binnenste tempel". Deze naam geeft aan wat de essentie van de tweede graad is: je komt steeds meer bij je centrum, je werkelijke ik, de bron van je kracht.

 

De tweede graad is een verdieping van wat je hebt ervaren met de eerste graad. Door de tweede graad voor jezelf te gebruiken zal Reiki je helpen om je bewuster te worden van wat vóór en wat tegen je werkt; tegelijkertijd heb je met de tweede graad een fantastisch hulpmiddel om wat vóór je werkt te versterken en wat tegen je werkt te leren herkennen en transformeren. Je kan deze graad volgen na minimaal drie maanden sinds de eerste graad.

 

Wat kan je met de tweede graad Reiki?

 

* In deze cursus leer je technieken die de trillingsfrequentie van de energie verhogen door middel van het gebruik van symbolen en mantra’s. We beoefenen tevens een aantal originele technieken van Usui (Gassho Meiso, Reiji-Ho, Joshin Kokyuu-Ho, Byosen...). Je leert hoe je met behulp van Reiki-symbolen een kanaal van energie kunt zijn. Er wordt uitgebreid ingegaan op, en geoefend met het gebruik van de Reiki-symbolen.

 

* De eerste graads cursus werkt vnl. in op het fysieke niveau; de tweede graad op het mentale (je gedachtenpatronen) en emotionele niveau. Twee afstemmingen (initiatierituelen) verbinden je sterker met het energieveld en activeren de tweede graads Reiki-symbolen. Psychische problemen en psychische / mentale oorzaken van lichamelijke problemen worden op een vriendelijke en rustige manier opgelost.

 

* Op bewustzijnsvlak kan je diepere lagen aanboren waardoor spirituele groei bewerkstelligd wordt.

 

* Je leert hoe je je energetisch met iemand kan verbinden via het energieveld, en dus Reiki kan geven over de grenzen heen van tijd en afstand. Anderen kun je op afstand met de tweede graad behandelen. Afstand (en ook tijd) heeft geen invloed op de helende kracht van Reiki. Voor jezelf kun je werken aan situaties uit het verleden, in het heden en in de toekomst. Personen en situaties waardoor je je in het verleden gekwetst hebt gevoeld kun je Reiki sturen, waardoor de invloed in het heden wordt verminderd. Je bevrijdt je ervan, en geeft je kracht er niet meer aan weg. Je kunt situaties waar je tegenop ziet Reiki sturen en ze hierdoor meer ontspannen tegemoet treden. Je leert ook specifieke technieken, zoals het plaatsen van een Reiki douche, het energetisch zuiveren van een ruimte, een gidssessie,  …

 

 

Inschrijven:

 

  • De data zijn geen reeks, je dient de cursus slechts op 1 datum te volgen.
  • We beginnen om 9u00 en het einde voorzien we omstreeks 17u00, tenzij anders vermeld.
  • Het tarief is 180 euro. Deelname is pas definitief na overschrijving op IBAN: BE65 7340 2314 3296.
  • Inbegrepen: inwijding en opleiding, certificaat, uitgebreide cursusmap, (drank en lunch dien je zelf te voorzien).
  • Je kan telefonisch inschrijven op 0496/51.58.11 of onderstaand formulier invullen.
  • Adres: Sint-Hubertusstraat 47, 3300 Oplinter (Tienen)
  • We bevinden ons op 4 km van de ring rond Tienen. Parkeren kan aan de praktijk (sessie), en indien volzet (cursus) kan de wagen terecht op het Sint-Genovevaplein, aan de kerk van Oplinter. Het is slechts enkele minuten wandelen tot aan de praktijk. Met het openbaar vervoer kan je ons vlot bereiken. Er is een bushalte vlak voor de deur. Meer info op https://www.delijn.be/nl/haltes

 

 

Veiligheid

Lockdown

 

Indien de Corona maatregelen een cursus in de praktijk verhinderen, gaat de cursus door via videocall. De feedback van de deelnemers tijdens de eerste lockdown, was zeer bemoedigend. De inwijding verloopt eveneens prima op afstand. Je krijgt dan een mail met de nodige inloggegevens voor de online cursus.


Geen lockdown

 

Ben je ziek?


- Ben je verkouden of heb je ziektesymptomen, blijf je thuis.
- Geef bij voorkeur telefonisch een seintje.

 

Goede hygiëne:

 

- In de praktijk is handgel op basis van alcohol voorzien.
- Graag hiervan frequent gebruik maken.
- De ruimte wordt vooraf goed verlucht.
- De deurklinken, de behandeltafels en de gebruikte materialen worden ontsmet.

- Er is een CO2-meter om tijdens de sessie de luchtkwaliteit te volgen.
- Breng aub 2 dekens of grote handdoeken mee om op te liggen.
- Breng aub een chirurgisch mondmasker mee.
- Indien je er geen kan meebrengen, zijn er mondmaskers beschikbaar.
- Er zijn in de praktijk tevens extra maskers voorzien om te kunnen wisselen bij langdurig gebruik.
- Er zijn voor iedereen handschoenen voorzien.
- Er mag momenteel geen drank aangeboden worden.