2e graad

De Japanse term voor de tweede graad is: OKUDEN.

Letterlijk betekent dat: "de binnenste tempel". Deze naam geeft aan wat de essentie van de tweede graad is: je komt steeds meer bij je centrum, je werkelijke ik, de bron van je kracht.

 

De tweede graad is een verdieping van wat je hebt ervaren met de eerste graad. Door de tweede graad voor jezelf te gebruiken zal Reiki je helpen om je bewuster te worden van wat vóór en wat tegen je werkt; tegelijkertijd heb je met de tweede graad een fantastisch hulpmiddel om wat vóór je werkt te versterken en wat tegen je werkt te leren herkennen en transformeren. Je kan deze graad volgen na minimaal drie maanden sinds de eerste graad.

 

Wat kan je met de tweede graad Reiki?

 

* In deze cursus leer je technieken die de trillingsfrequentie van de energie verhogen door middel van het gebruik van symbolen en mantra’s. We beoefenen tevens een aantal originele technieken van Usui (Gassho Meiso, Reiji-Ho, Joshin Kokyuu-Ho, Byosen...). Je leert hoe je met behulp van Reiki-symbolen een kanaal van energie kunt zijn. Er wordt uitgebreid ingegaan op, en geoefend met het gebruik van de Reiki-symbolen.

 

* De eerste graads cursus werkt vnl. in op het fysieke niveau; de tweede graad op het mentale (je gedachtenpatronen) en emotionele niveau. Twee afstemmingen (initiatierituelen) verbinden je sterker met het energieveld en activeren de tweede graads Reiki-symbolen. Psychische problemen en psychische / mentale oorzaken van lichamelijke problemen worden op een vriendelijke en rustige manier opgelost.

 

* Op bewustzijnsvlak kan je diepere lagen aanboren waardoor spirituele groei bewerkstelligd wordt.

 

* Je leert hoe je je energetisch met iemand kan verbinden via het energieveld, en dus Reiki kan geven over de grenzen heen van tijd en afstand. Anderen kun je op afstand met de tweede graad behandelen. Afstand (en ook tijd) heeft geen invloed op de helende kracht van Reiki. Voor jezelf kun je werken aan situaties uit het verleden, in het heden en in de toekomst. Personen en situaties waardoor je je in het verleden gekwetst hebt gevoeld kun je Reiki sturen, waardoor de invloed in het heden wordt verminderd. Je bevrijdt je ervan, en geeft je kracht er niet meer aan weg. Je kunt situaties waar je tegenop ziet Reiki sturen en ze hierdoor meer ontspannen tegemoet treden. Je leert ook specifieke technieken, zoals het plaatsen van een Reiki douche, het energetisch zuiveren van een ruimte, een gidssessie,  …

 

 

Inschrijven:

 

  • De data zijn geen reeks, je dient de cursus slechts op 1 datum te volgen.
  • We beginnen om 9u00 en het einde voorzien we omstreeks 17u00, tenzij anders vermeld.
  • Het tarief is 195 euro. Pas na het voltooien van de reservatie met betaling is de inschrijving compleet.
  • Inbegrepen: inwijding en opleiding, certificaat, uitgebreide cursusmap, drank (lunch dien je zelf te voorzien).
  • Kosteloos annuleren kan tot 7 werkdagen vooraf.
  • Adres: Théophile Donnéstraat 42, 3540 Herk-De-Stad.

 

  • Inschrijven kan via de gewenste datum: