Wie ben ik?

 

Goeiedag en welkom op deze website.

Ik ben Kenny en ik ben papa van twee lieve schatten.

 

Ik kan erge gebeurtenissen niet ongedaan maken. Ik kan je wel helpen in het verwerkingsproces: overzicht, kracht en kwetsbaarheid te vinden en vervolgens met integratie van deze situaties, weer verder te gaan in je leven. Sommige dingen gebeurden al heel vroeg in je leven, andere zaken hebben misschien recent een impact op je gehad. Ik zie mijn werk eerder als die van een soort vroedman. Ik help graag bij geboorteprocessen van mensen. Weer echt worden, eerlijk zijn, inzicht krijgen en ook de daarop volgende actie uitvoeren die nodig is om je als herboren te voelen.

 

 

Na een opleiding in de humane wetenschappen heb ik mijn liefde voor de innerlijke wereld gevonden. Ik ben opgeleid in orthopedagogie, psychosociale en geestelijke gezondheidszorg, trainer Equip, empowerment, systemisch en contextueel denken, en andere reguliere vormen van hulpverlening. Toch vond ik het interessant om de combinatie te maken met methodieken van hulpverlening en helen uit andere invalshoeken. Zo kwam ik naast Reiki ondermeer in aanraking met native methodes zoals walkabouts en sjamanistische verbinding vinden met de natuur, met Munay-Ki uit Peru, … Ik hecht veel belang aan de spirituele diepgang die bij het leven hoort. (klik hier voor een uitgebreider CV)

 

Door zelf de mogelijkheden van Reiki te leren kennen in mijn persoonlijke leven, kwam ik er na enkele jaren toe om mezelf te laten inwijden en ben ik met de tijd Reiki Grootmeester geworden. Inmiddels bied ik Reiki dankbaar aan in een eigen praktijk. Ik verzorg individuele sessies waar Reiki een vast onderdeel is geworden in het ontwikkelingsproces dat ik mag begeleiden bij anderen. Een onderbouwde zoektocht … naar je ware zelf, naar je mogelijkheden, naar verandering, naar … Bovendien kan je Reiki leren toepassen op jezelf en op anderen tijdens de verschillende cursussen.

 

Ik werkte als hulpverlener bij de dienst Slachtofferhulp, waar ik slachtoffers begeleidde van traumatiserende misdrijven (zedenfeiten, gijzeling, homejacking, stalking, familiaal geweld, ...) en nabestaanden begeleidde tijdens rouwprocessen na zelfdoding, moord, verkeersongelukken en rampen. Tevens was ik werkzaam in de forensische jeugdpsychiatrie en als nationaal coördinator van een overheidsproject om werkzoekenden uit kansengroepen te begeleiden. In het verleden was ik ook stichter van Straal vzw en richtte ik Synergeia mee op. Dit initiatief werd door het 'Center for Reiki Research' in de VS officieel erkend en maakte zo als eerste in België deel uit van deze internationale lijst van medische settings met een geïntegreerd Reiki programma.

 

Ik verbind graag mensen met mogelijkheden.

 

Van harte welkom!

 

Warme groeten

Kenny