Intervisie

Heb je een praktijk waarin je Reiki combineert met gesprekken?
Wil je graag ondersteuning in het uitbouwen van methodieken om meer diepgang in deze gesprekken te leggen?

Samen met enkele andere collega’s die ook een Reiki praktijk hebben, bekijken we elkaars casussen. Uiteraard wordt er enkel een dossier besproken indien de betrokken cliënt vooraf toestemming heeft gegeven. We hanteren strikt het beroepsgeheim. We bespreken elke situatie tijdens deze intervisie, en we geven elkaar nieuwe input hoe verder te werken met deze cliënt. We reiken informatie aan over bestaande mogelijkheden in de hulp- en dienstverlening. We geven gespreks- en andere methodieken mee die helpend kunnen zijn. We gebruiken metaforen die beeld en taal samenbrengen. Bovendien dragen we zorg voor elkaar als hulpverleners.

Het is soms een hele zoektocht naar de juiste opleidingen of het juiste netwerk om casussen te kunnen bespreken. Reguliere hulpverlening en cursussen zijn niet altijd vertrouwd met Reiki. Daarom voorzien we in dit aanbod. Een Reiki sessie omvat immers niet alleen een gesprek. Hoe duid je de effecten van Reiki en de gewaarwordingen van de cliënt vlak na de behandeling? Wat kan je meegeven aan een cliënt die een volgende sessie terugkomt met een heleboel ervaringen, gelinkt aan de behandeling? Hoe combineer je een van de vele sets inzichtkaarten met de inhoud van een sessie?

We brengen onze ervaring samen, in functie van het welzijn van de cliënt. Zowel jouw vragen als jouw inbreng zijn meer dan welkom. Je gaat met een gevulde gereedschapskist terug naar je eigen praktijk, zelfs als je geen eigen casus hebt besproken. We leren voortdurend van elkaar. Ook toekomstige cliënten met een gelijkaardige problematiek, zullen gebaat zijn met de input die je hier hebt gevonden.


Zin om samen mee te bouwen aan meer expertise voor elke hulpvrager?Praktisch

• We beginnen om 20u00 en het einde voorzien we omstreeks 22u30.
• Het tarief is €15. Deelname is pas verzekerd na overschrijving op IBAN: BE65 7340 2314 3296.
• Inbegrepen: koffie, thee en water.
• Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk een week vooraf, nadien wordt het tarief aangerekend.
• Je kan telefonisch inschrijven op 0496/51.58.11 of onderstaand formulier invullen.
• Casusbespreking: gelieve een schriftelijke toestemming van de betrokken cliënt mee te brengen.

 

Adres: Sint-Hubertusstraat 47, 3300 Oplinter (Tienen)


We bevinden ons op 4 km van de ring rond Tienen. Parkeren kan aan de praktijk (sessie), en indien volzet (cursus) kan de wagen terecht op het Sint-Genovevaplein, aan de kerk van Oplinter. Het is slechts enkele minuten wandelen tot aan de praktijk. Met het openbaar vervoer kan je ons vlot bereiken. Er is een bushalte vlak voor de deur. Meer info op https://www.delijn.be/nl/haltes