Walkabout

Laat je inspireren

‘Gone Walkabout’ is een uitdrukking voor de voettochten die de Aboriginals al duizenden jaren maken. Zij ondernemen deze spirituele reis in de natuur om hun relatie met hun Droming te hernieuwen. We proberen dit heilige gebruik van de Aboriginals niet na te bootsen, maar gaan gewoon voor onze eigen ervaring, door het ‘op die wijze’ te doen. We vertrekken vanuit dit concept de natuur in met jouw kwestie, op zoek naar een nieuwe aansluiting met jouw Droming, jouw pad.

 

Waar wil jij voor gaan in je leven? Waar wil je eens bij stil staan? Is er iets waar je geen uitweg of vooruitgang meer in ziet? Je hebt een vraag waarmee je al enige tijd rondloopt. Dan is het soms nuttig om eens een klankbord op te zoeken en je te laten uitnodigen om uit je vertrouwde zienswijze te stappen.

 

 

Kom in actie, zet letterlijk de eerste stap op het volgend stuk van jouw pad en ontdek …

 

 

 

 

Je zoekt inspiratie of een leidraad. Zakelijk of privé. Praktisch of zingevend.

Je kan met volle zintuigen genieten van een wandeling of wil dit leren kennen.

 

Dan bied ik je een Walkabout aan met mijn ervaring als begeleider, mijn contact met de natuur, maar vooral met interesse, sensitiviteit, authenticiteit en humor help ik je - met hulp van de natuur - op gezichtspunten komen die nieuw voor je zijn. Dat is dikwijls genoeg om vervolgens snel tot een antwoord, een keuze, een nieuwe aanpak te komen van je kwestie.

 

 

De dieren die we tegenkomen, bekijken we op een native wijze. Als het een krachtdier zou zijn, wat zou het je dan komen vertellen? Welke eigenschappen van dit dier heb jij nu nodig? Toeval bestaat niet. De dieren die jouw pad kruisen tijdens een Walkabout, hebben een boodschap die we samen ontvouwen. Die boodschap kan je gebracht worden door een libel, een buizerd, een uil, een everzwijn, een vos, een mier, …

 

 

Een Walkabout is eigenlijk een soort oud en nieuw met jezelf. Je komt opgeruimd en verfrist weer terug.

 

We kunnen op Walkabout gaan op een van deze locaties, of op een plek die je zelf voorstelt:

 

 

Het Vinne, een prachtig natuurdomein in Zoutleeuw, dat met z’n grote wateroppervlak een plaats is waar talloze watervogels hun thuis hebben gevonden, naast vele andere diersoorten. Dit eeuwenoude meer heeft een oppervlakte van zowat 68 ha en is één tot anderhalve meter diep. Over het water zijn wandelpaden aangebracht. Rond het meer vind je een rietgordel en een moerasbos. Op de hogere, drogere gronden ontwikkelen zich graslanden, ruigtes en bossen.

 

  

 

De Ninglinspo, een riviertje in de Ardennen in Nonceveux. In dit prachtige stukje natuur volgen we deze verhelderende stroom het bos in. Een inspirerende vallei in de ruime zin van het woord die de smaak voor mysterie en fantasie aanwakkert. Onderweg ontmoeten we een verscheidenheid aan fauna en flora, waar het wel lijkt of een reuzenhand hier en daar een aantal buitenmaatse rotsblokken heeft achtergelaten. Een landschap dat tegelijk zacht en dromerig is, woest en grandioos.

Afspraak maken:

 

  • Een Walkabout kan je individueel samen met mij doen. 
  • Het kan eveneens in groep (als koppel, in team, vereniging, …): datum en tarief af te spreken.
  • Annuleren is kosteloos tot 48u vooraf.
  • Je kan een Walkabout telefonisch afspreken op 0496/51.58.11 of via onderstand invulformulier